01:50 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Antonio Tajani

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a vorbit despre birocrația din UE

© AP Photo / Jean-Francois Badias
În lume
Sa primesc un link scurt
53 0 0

Numeroasa armată de funcționari europeni a fost comparată cu un bolid fără pilot.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a comparat birocrația din Uniunea Europeană cu un automobil de cursă fără om la volan.

“Birocrația noastră funcționează foarte bine. E ca și cum am avea un Ferrari mare fără pilot. Pilotul trebuie să fie politica realistă și aceasta poate fi realizată de Partidul Popular European (PPE)”, a declarat acesta într-un discurs rostit la congresul cele mai importante forțe politice din UE.

Congresul creștin-democraților din UE a ales și candidatul pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, care va conduce lista PPE pentru alegerile în Parlamentul European în mai 2019.

PPE este cel mai influent și cel mai mare partid din Europa, reprezentat în toate instituțiile europene, precum și în Consiliul Europei. Partidul cuprinde 77 de formațiuni naționale și membri colectivi din 41 de state europene. Reprezetnanți ai PPE sunt președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker și președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, opt lideri ai statelor UE, 14 comisari europeni, fiind cel mai mare grup în Parlamentul Europeană.

Tematic

De ce „Parteneriatul Estic” este deja lipsit de sens pentru Uniunea Europeană
Donald Trump: „Nimeni nu se poartă cu noi la fel de rău ca Uniunea Europeană”
Tagurile:
birocratie, Parlamentul European, presedinte, Antonio Tajani, Uniunea Europeana
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei