07:16 22 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.09
  • UAH0.63
Donald Trump

Vizita la Paris l-a indispus: Donald Trump a certat-o pe Theresa May la telefon

© AP Photo / Alex Brandon
În lume
Sa primesc un link scurt
174 0 0

Donald Trump a criticat-o dur pe Theresa May în timp ce zbura de la Paris. Totodată, presa americană notează că președintele SUA a fost indispus de călătoria efectuată în Franța.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a criticat-o dur pe prim-ministrul Marii Britaniei, Theresa May, în timp ce zbura spre Paris, scrie ziarul Washington Post.

Potrivit publicației, May i-a telefonat lui Trump, în timp ce acesta se afla la bordul avionului, pentru a-l felicita pentru rezultatele alegerilor intermediare, însă președintele american a reacționat cu un acces de furie.

Acesta i-a adresat lui May valuri de critici din cauza eforturilor slabe de descurajare a Iranului. De asemenea, el a întrebat-o pe May despre Brexit și s-a plâns pe acordurile comerciale cu statele europene, pe care le consideră injuste.

Ziarul mai menționează, cu referire la oficiali europeni și americani, că Theresa May a mai avut parte și cu alte ocazii de tratamente dure din partea lui Trump, însă de această dată “consilierii ei au fost șocați de dispoziția lui foarte proastă”.

În afară de aceasta, se spune în articol, președintele american era mâhnit și în timpul vizitei sale la Paris. “Această călătorie l-a indispus și acum arde de nerăbdare să facă unele schimbări”, citează publicația afirmațiile unui oficial de la Casa Albă.

Trump a fost Paris pentru a participa la evenimentele dedicate celor o sută de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial. În timpul vizitei, Trump l-a atins și pe președintele Emmanuel Macron. În special, nemulțumirea lui Trump a fost provocată de taxele vamale mari, care complică vânzarea vinului american în Franța.

În afara de aceasta, el a criticat idea lui Macron de creare a unei armate europene pentru a apăra Europa de SUA, Rusia și China, invocând și nivelul scăzut al popularității președintelui francez.

Tematic

Declarația Casei Albe: Cum a decurs întâlnirea dintre Trump, Putin, Macron și Merkel
Detalii de la Kremlin: Dialogul dintre Vladimir Putin și Donald Trump
Tagurile:
telefon, vizita, Paris, Theresa May, Trump, Marea Britanie, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei