04:27 21 August 2019
În direct
  • EUR19.64
  • USD17.72
  • RUB0.27
  • RON4.15
  • UAH0.70
Medic tras de nas - Imagine simbol

Incredibil: Demonstrat științific - Nasul te dă de gol atunci când spui minciuni

© Sputnik / Христофоров
În lume
Sa primesc un link scurt
148 0 0

Cercetătorii de la Universitatea din Granada afirmă că metoda lor esta mai performantă decât cea pusă la baza detectorului de minciuni.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. În timpul experimentului, un grup de subiecți au fost rugați să îi mintă pe cei dragi la telefon.

Voluntarii au fost monitorizați cu ajutorul unor aparate care afişează imaginile termice, dispozitive care permit determinarea distribuției temperaturii pe suprafața studiată.

În urma studierii imaginilor în infraroșu, s-a descoperit că, dacă o persoană încearcă să mintă, temperatura nasului ei scade cu 1,2 grade, iar fruntea se încălzeşte cu aproximativ 1,5 grade.

Potrivit omului de știință Emilio Gomez Milano, scăderea temperaturii este provocată de stresul pe care îl simte o persoană care este forțată să spună o minciună. În plus, faptul de a spune o minciună sporeşte activitatea mintală, ceea ce conduce la creșterea temperaturii frunții.

Milano a menționat că rezultatele au fost confirmate în 80% dintre experimente, ceea ce face ca această metodă să fie cu zece procente mai precisă decât în cazul detectorului de minciuni.

Tematic

Incredibil: Adevăratul motiv pentru care oamenii se simt cu adevărat fericiţi - Studiu
Studiu: Pentru care oameni emoțiile sunt mai importante decât darurile materiale?
Tagurile:
minciuni, nas, cercetari stiintifice, demonstrare, Lume


Știrile Zilei