22:58 17 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Brexit

Brexit: Spania amenință „votarea acordului provizoriu” după discuțiile cu Marea Britanie

CC0 / Pixabay / TheDigitalArtist
În lume
Sa primesc un link scurt
71 0 0

Spania va merge pe promisiunea de a vota acordul provizoriu dintre Marea Britanie și UE privind retragerea Regatului Unit din bloc la viitoarea reuniune a liderilor UE27, dacă interesele Madridului sunt luate în considerare în document, a declarat vineri premierul spaniol Pedro Sanchez.

CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. "După discuția mea cu Theresa May, pozițiile noastre rămân departe una de alta, guvernul meu va apăra întotdeauna interesele Spaniei. Dacă nu există schimbări, vom respinge Brexit", a scris Sanchez pe Twitter.

Madridul a amenințat cu veto Acordul, dacă nu este modificat pentru a include prevederi pentru discuții directe între Regatul Unit și Spania în legătură cu problema Peninsulei Gibraltar. Miercuri, Sanchez a purtat discuții cu premierul britanic Theresa May, după care ea și-a exprimat încrederea că acordul Brexit va fi aprobat la întâlnirea de duminică.

Gibraltar, care este revendicat de Spania, este un teritoriu britanic de peste mări. La referendumul din 2016, a votat în mod copleșitor să rămână în Uniunea Europeană, totuși va trebui să părăsească blocul împreună cu Regatul Unit în martie 2019.

În ciuda opoziției de la Madrid față de acordul Brexit, proiectul declarației politice privind relațiile viitoare dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană după Brexit a fost convenit la nivelul negociatorilor și, în general, la nivel politic, joi.

Tematic

Avertisment: Brexit - Respingerea acordului și ieșire haotică din cadrul Uniunii Europene
Raport şocant al Organizației Națiunilor Unite: De la „Brexit”, la un eventual „Brokexit”
Tagurile:
votare, Amenintare, Brexit, Marea Britanie, Spania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei