11:57 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Theresa May

Brexit: Pe prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May, o așteaptă un Crăciun nu prea vesel

© AP Photo / Parliamentary Recording Unit
În lume
Sa primesc un link scurt
88 0 0

De această părere este reprezentantul permanent al Rusiei pe lângă Uniunea Europeană, Vladimir Cijov.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Diplomatul consideră că este devreme ca părțile să se bucure de atingerea unui consens asupra acordului Brexit, deoarece procedura aprobării documentului nu va fi una ușoară.

Potrivit lui, prim-ministrul Regatului Unit a plătit prețul cătorva demisii în cabinetul său pentru ca să obțină acceptul guvernului asupra variantei propuse de UE, conform căreia Irlanda de Nord se menține temporar în Uniunea vamală și piața comună.

Cijov consideră că liderii UE acum pot aproba acordul Brexit, acest fapt este de așteptat la ședința CE convocată pentru astăzi.

”Dar documentul încă urmează să fie aprobat de două parlamente, European și Britanic”, a menționat reprezentantul special, citat de RIA Novosti.

Printre deputații în ambele foruri legislative, atât din partea opoziției cât și colegi de partid cu prim-ministrul, sunt mulți adversari ai acordului Brexit.

Votul este programat pentru decembrie și ”cu o mare doză de probabilitate se poate presupune că Theresa May nu va avea în acest an un Crăciun vesel”, a punctat diplomatul.

Tematic

Raport şocant al Organizației Națiunilor Unite: De la „Brexit”, la un eventual „Brokexit”
Perioada post-Brexit: Critică dură - Ce se va întâmpla cu cetățenii Uniunii Europene
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei