22:58 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
99 0 0

Un cercetător american a anunţat că a participat la primul experiment constând în modificarea ADN-ul unui embrion uman.

CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. He Jiankui, un om de ştiinţă american care lucreaza în China, susţine ca a modificat ADN-ul a 7 embrioni umani în timpul unui tratament împotriva infertilităţii, transmite The Telegraph

Potrivit acestuia, una dintre cele şapte femei a născut în noiembrie anul acesta gemeni cu ADN-ul modificat.

Omul de ştiinţă a adăugat că prin metoda utilizată nu s-a urmărit tratarea sau împiedicarea dezvoltării unei boli genetice, ci integrarea în genomul embrionilor a unei abilităţi pe care puţini oameni obișnuiți o au și anume capacitatea de a rezista unei posibile infecţii cu HIV.

„Societatea va decide ce paşi vor fi urmaţi în continuare”, a declarat Jiankui.

Ca parte a experimentului, toți tații au fost HIV-pozitivi, în timp ce mamele au fost cu HIV negativ. Cercetătorul a adăugat că, în cazul unui tratament eficient, infecţia cu SIDA poate fi prevenită, astfel că copilul nu va fi infectat. În orice caz, experimentul are scopul de a proteja copilul de orice contaminare care ar putea apărea în viitor.

Totuşi, rezultatele cercetărilor omului de ştiinţă nu au fost încă publicate în nicio revistă științifică, astfel încât alți cercetători să le confirme, încheie publicaţia britanică.

Pe de altă parte, unii oameni de știință au condamnat ferm un astfel de experiment.

„Este de neconceput (...) un experiment asupra ființelor umane, care nu este acceptabil sub aspect moral sau etic”, este părerea dr. Kiran Musunuru, expert de la Universitatea din Pennsylvania și editor al unei reviste în domeniul geneticii.

Tematic

Studiu: Pentru care oameni emoțiile sunt mai importante decât darurile materiale?
Nou studiu: Oamenii cu acest tip de personalitate trăiesc mai mult
Tagurile:
modificare, embrion, adn, experiment, Lume


Știrile Zilei