05:09 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Recep Tayyip Erdogan

Erdogan, despre ISIS: Gruparea teroristă a fost creată pentru a speria lumea

© Sputnik / Сергей Гунеев
În lume
Sa primesc un link scurt
22110

Președintele Turciei afirmă că ISIS a fost creat pentru a înfricoșa lumea, iar cei care se declară oponenți ai acestei grupări nu au purtat nicio luptă împotriva ei.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Liderul turc, Recep Tayyip Erdogan, consideră că gruparea teroristă Statul Islamic este un proiect creat cu scopul înfricoșării lumii, adăugând că distrugerea acesteia a devenit posibilă doar datorită Turciei.

“Doar odată cu venirea Turciei pe câmpul de luptă a devenit clar ce fel de proiect este ISIS, care a fost cultivat pentru înfricoșarea lumii. Am destrămat această organizație, iar cei care se declară oponenți ai ISIS nu au purtat nicio luptă cu ei. În Siria, nu mai există ISIS, există doar mici grupări care se maschează drept ISIS. Dacă vom coopera, atunci în decursul câtorva luni vom putea lichida aceste rămășițe”, a declarat Erdogan într-un discurs rostit în fața fracțiunii parlamentare a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării.

Potrivit lui, unica țintă a unităților de autoapărare ale kurzilor sirieni, susținuți de SUA în lupta împotriva ISIS, este Turcia.

Conflictul militar din Siria continuă din anul 2011. La sfârșitul anului 2017, Rusia a anunțat că a învins ISIS din Siria și Irak. În unele regiuni ale Siriei continuă operațiunile împotriva teroriștilor. În prezent, cea mai mare prioritate reprezintă reglementarea politică a crizei din această țară, reconstrucția țării, precum și readucerea refugiaților.

Tematic

Erdogan spune „adio” SUA: nu vom cooperare cu cei care susțin teroriștii
Erdogan: SUA atrag lumea într-un război economic prin practici comerciale „nechibzuite”
Tagurile:
Grupare terorista, ISIS, declaratie, Erdogan, presedinte, Turcia


Știrile Zilei