05:53 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Femei - Imagine Simbol

În așteptarea compensațiilor la prezervative - Statul va plăti pentru relațiile intime

© AP Photo / Franka Bruns
În lume
Sa primesc un link scurt
158 0 0

Francezii vor beneficia de compensații la procurarea prezervativelor, care vor fi acoperite de asigurarea medicală, începând cu 10 decembrie.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Începând cu 10 decembrie, francezilor li se vor compensa cheltuielile pentru procurarea prezervativelor de o anumită marcă la prescripția mediului. Această măsură va viza toți cetățenii care dispun de asigurare medicală, anunță RIA Novosti cu referință la un reprezentant al Ministerului Sănătății din Franța.

Potrivit unui comunicat emis de minister, prezervativele în pachete a câte 6, 12, 24 bucăți vor putea fi procurate în farmacii la prezentarea prescripției medicale. Această măsură este introdusă pentru combaterea bolilor cu transmitere sexuale, în special SIDA.

“În special, e vorba de prezervativele de marca EDEN. Anunțul despre noua măsură a fost făcut astăzi, 27 noiembrie, iar începând cu 10 decembrie cheltuielile vor fi acoperite de asigurarea medicală”, a declarat reprezentantul ministerului Sănătății.

El a specificat că în acest fel mijloacele de contracepție vor fi accesibile atât bărbaților, cât și femeilor.

“Cu toate acestea, spre exemplu, dacă persoana câștigă patru mii de euro pe lună, nu se va distra alegând o anumită marcă de prezervative care va fi compensată de asigurarea medicală. Luând în considerare nivelul lui de trai, nu știu dacă va recurge la un astfel de pas. Pe de altă parte, luând în considerare că tineri cu vârsta între 18 și 25 de ani se infectează de SIDA în fiecare an, am decis să facilităm procurarea prezervativelor și în acest fel să îmbunătățim protecția sănătății lor, datorită faptului că asigurarea medicală va compensa acest lucru”, a menționat sursa.

Tematic

Cinci boli care se pot vindeca prin sex
Au făcut sex până s-a rupt podeaua sub ei
Tagurile:
francezi, Stat, plata, relatie intima, Prezervative, compensatii, Franta


Știrile Zilei