00:23 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Franța - Imagine Simbol

Republica Franceză: Sute de mii de internauți semnează pentru demiterea președintelui

© Sputnik / В. Никифоров
În lume
Sa primesc un link scurt
117 0 0

Petiţia lansată în mediul virtual explică care sunt argumentele în favoarea unui asemenea demers.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Site-ul Mes Opinions spune că un președinte „trebuie să mulţumească peste 50 la sută din populație (100 procente este ideal)”.

Nu mai puțin de 390 de mii de utilizatori de Internet au semnat această petiție și au făcut comentarii.

Comunitatea site-ului respectiv, care se ridică la patru milioane de persoane, reamintește că, deşi Franța are 67,2 milioane de locuitori, președintele ţării a fost ales doar de 16 la sută dintre alegători.

„Este oare normal într-o democrație ca un președinte să valideze sau să introducă legi și reforme valabile pentru 100 procente din popor, în timp ce doar 16 la sută l-au votat?”, întreabă autorul petiției, potrivit căruia „un președinte trebuie să mulţumească peste 50 la sută din populație (100 procente e ideal)”.

„Dacă vom atrage de partea noastră mai mult de 50 la sută din alegători, având în vedere că 84 la sută din totalul alegătorilor nu au votat pentru Emmanuel Macron, se va face dreptate”, mai spune autorul.

„Semnez pentru că acest om ne conduce direct către un război civil! Întregul sistem politic trebuie schimbat. Nu este președintele nostru legitim”, comentează un utilizator.

Alţi comentatori au lăsat ca nemulțumirea lor să răbufnească.

„Deoarece cred că un președinte trebuie să fie de partea oamenilor și nu de partea finanțatorilor lipsiți de scrupule. Clasa mijlocie alunecă spre sărăcie și această situație este dorită. Acest președinte nu este mai bun decât predecesorii săi. Un președinte care nu îşi ascultă poporul și care ne taxează. Mă îngrijorează viitorul și nu mă simt în siguranță, nici pentru copiii mei, nici pentru toți francezii şi nici pentru țara mea. Stop abuzului de încredere, stop distrugerii Franței, minciunii și incompetenţei”, este comentariul furios al unui alt utilizator, citat de Sputnik France.

În discursul său adresat marţi națiunii, în urma demonstrațiilor violente de la Paris, Emmanuel Macron a declarat că înţelege dificultățile francezilor, reiterând că nu va impune taxe pe combustibil în prezent. Președintele a vorbit şi despre „criza” din Franța, adăugând că nu va fi îngăduitor cu cei care apelează la violență.

Emmanuel Macron a înregistrat o nouă scădere a popularității în ultimele zile, ajungând la 25 la sută.

Potrivit unui sondaj IFOP, popularitatea sa se află la cel mai scăzut nivel de la începutul mandatului său.

Tematic

Macron: Securitatea UE nu mai trebuie să depindă de SUA
Declarația Casei Albe: Cum a decurs întâlnirea dintre Trump, Putin, Macron și Merkel
Tagurile:
Emmanuel Macron, presedinte, demitere, semnaturi, internauti, Franta
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei