09:13 20 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.40
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.31
  • UAH0.69
Самолет канцлера ФРГ Ангела Меркель

Merkel va întârzia la summitul G20: Avionul a făcut cale întoarsă și a aterizat forțat

© REUTERS / Thilo Schmuelgen
În lume
Sa primesc un link scurt
144 0 0

Angela Merkel a planificat mai multe întâlniri cu liderii mondiali, inclusiv președinții Rusiei, Statelor Unite, Chinei și Indiei. Nu a ajuns prea departe în călătoria sa în Argentina, întrucât avionul său de joi spre Buenos Aires a făcut cale întoarsă la o oră după decolare.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Cancelarul german, Angela Merkel, va fi participantul venit cu întârziere la summit G20, după ce avionul guvernamental „Konrad Adenauer” a întâmpinat joi probleme tehnice, în timp ce oficialul german zbura spre Argentina.

Potrivit revistei Der Spiegel, citată de sputniknews.com, funcționarea defectuoasă a fost mai gravă decât s-a anticipat inițial: întregul sistem de comunicații s-a defectat când avionul zbura deasupra Olandei, forțând echipajul să anuleze zborul la doar o oră după decolare.

Piloții au trebuit să utilizeze un telefon prin satelit pentru a contacta centrul de control al traficului și pentru a efectua o aterizare de urgență în Köln.

Der Spiegel afirmă că situația era "atât de periculoasă", încât ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a fost imediat informată despre aceasta. Se spune că a încercat ore întregi să organizeze un zbor alternativ pentru Angela Merkel.

Cancelarul, care a numit incidentul "o defecțiune gravă", a călătorit cu autobuzul spre Bonn, unde a petrecut noaptea într-un hotel. A zburat la Madrid în dimineața de vineri și se așteaptă să zboare spre Buenos Aires mai târziu în cursul zilei cu o cursă regulată de pasageri.

Guvernul federal suspectează că defecțiunea electronică a avionului guvernamental al lui Merkel ar putea avea în spate o „implicare criminală”, potrivit cotidianului Rheinische Post.

Tematic

Liderii partidelor din Germania au comentat decizia lui Merkel
Angela Merkel admite că Uniunea Europeană nu poate fără gazele rusești
Tagurile:
G20, summit, avion, Merkel, Germania


Știrile Zilei