18:57 11 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.22
  • RUB0.26
  • RON4.23
  • UAH0.62
Sputnik - Argentina (Imagine Simbol)

Declarația unui diplomart UE: Summitul G20 din acest an, cel mai controversat din istorie

© Sputnik /
În lume
Sa primesc un link scurt
91 0 0

Summitul liderilor mondiali care se desfășoară zilele acestea în Argentina este cel mai controversat din istoria G20, potrivit unui diplomat UE.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Reuniunea la nivel înalt inaugurată vineri la Buenos Aires este cea mai controversată din istoria G20, inclusiv din cauza provocării Kievului în Marea Neagră, a declarat pentru RIA Novosti o sursă diplomatică din cadrul personalului Consiliului UE.

"Summitul de la Buenos Aires este cel mai controversat din istoria G20. Tensiunile sunt asociate atât cu incidentul din Marea Neagră, cât și cu conflictul comercial dintre SUA și China, precum și cu situația din jurul prințului moștenitor al Arabiei Saudite în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi", a spus interlocutorul agenției, citat de RIA Novosti.

Subiectele summitului anunțate de Argentina, țara care prezidează grupul, sunt tradiționale - comerțul, economia digitală, schimbările climatice, dezvoltarea durabilă, egalitatea de gen.

Duminică, trei nave ale armatei ucrainene au încălcat frontiera de stat a Rusiei, au intrat în zona de apă temporar închisă a mării teritoriale a Federației Ruse și s-au îndreptat de la Marea Neagră spre Strâmtoarea Kerci. Ele au manevrat periculos, nu s-au supus cerințelor legitime ale autorităților ruse și au fost reținute.

Războiul comercial dintre China și Statele Unite a început vara trecută după intrarea în vigoare a taxelor vamale majorate reciproce.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a dispărut în Turcia în octombrie. Potrivit datelor preliminare, Khashoggi este mort, iar la moartea lui a condus o ceartă cu personalul Consulatului General al Arabiei Saudite din Istanbul.

Tematic

Vladimir Putin și Angela Merkel au discutat despre incidentul din strâmtoarea Kerci
Dmitri Peskov a vorbit despre agenda președintelui rus la summitul G20 din Argentina
Tagurile:
declaratie, diplomat, G20, summit, Uniunea Europeana
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei