06:16 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
189 0 0

Pe 11 decembrie, Parlamentul de la Londra ar urma să voteze Acordul de ieșire a Marii Britanii din componența Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 6 dec - Sputnik. Cu o zi înainte de votul pe Brexit din parlamentul britanic, din 11 decembrie, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) se va pronunţa, la ora 8:00 GMT, dacă Marea Britanie poate să se răzgândească, în mod unilateral, în privinţa retragerii sale din blocul comunitar, scrie Agerpres, cu referire la Reuters.

„Decizia, emisă cu o urgenţă neobişnuită, va interveni în ajunul unui vot crucial în parlamentul britanic referitor la aprobarea unui acord privind Brexit-ul negociat cu Bruxelles-ul de către premierul britanic Theresa May”, notează sursa citată.

Avocatul general al Curții Europene de Justiție, Manuel Campos Sánchez-Bordona, a anunțat marți că Regatul Unit poate revoca Articolul 50 privind Brexit în mod unilateral, anulând astfel divorțul fără a cere permisiunea altor țări. Avizul nu este obligatoriu.

Articolul 50 stipulează că orice stat membru este îndreptățit să decidă să părăsească Uniunea Europeană în conformitate cu propriile sale cerințe constituționale.

Tematic

Declarație: Brexit - Acordul face loc unui „viitor luminos” pentru Marea Britanie
Moldovenii din UK: Cum va fi afectată de Brexit regiunea unde locuiţi - Date oficiale
Tagurile:
vot, Parlament, Brexit, Anglia


Știrile Zilei