19:11 22 Martie 2019
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.25
  • RUB0.27
  • RON4.13
  • UAH0.63
Theresa May

Șoc pentru „Brexit”: Premierul britanic, Theresa May, amână votul Acordului în Parlament

© AP Photo / Matt Dunham
În lume
Sa primesc un link scurt
240 0 0

Potrivit unor informații de ultimă oră, premierul britanic Theresa May a amânat votul parlamentar cu privire la Acordul pentru Brexit, cu o zi înainte de a avea loc. Premierul urmează să se adreseze parlamentului în această după-amiază.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Luni, un purtător de cuvânt al premierului a susținut că votul va avea loc, așa cum era planificat.

Câteva minute mai târziu, Bloomberg și Telegraph au relatat că sursele lor au dezvăluit că votul va fi amânat.

Alte surse, la care se referă Sky News și editorul politic al BBC, au declarat că votul care urma să aibă loc mâine a fost anulat.

Presupusa răsturnare de situaţie a provocat acuzații potrivit cărora guvernul se află în „haos”.

​Votul în Camera Comunelor, prin care se vor aproba sau respinge termenii privind ieşirea din UE, urma să aibă loc marți seara. Deputaţi și jurnaliști au criticat „haosul” din Guvernul condus de May.

​May se va adresa, în această după-amiaza, către Camera Comunelor, după care parlamentarii vor audia o declarație din partea preşedintelui Camerei, Andrea Leadsom, care, cel mai probabil, va amâna oficial votul.

Premierul se confrunta, aproape sigur, cu o înfrângere cu privire la Acordul istoric. Peste 100 de parlamentari conservatori au recunoscut că vor vota împotriva acordului, printre aceştia fiind aliații ei din Irlanda de Nord, DUP și Partidul Laburist. Dacă pierdea votul, May ar fi putut fi înlăturată din funcţie.

În urma apariției informației că votul privind Acordul a fost anulat, lira sterlină a scăzut cu 0,4% față de dolarul american, până la 1,26 dolari, potrivit AP. Faţă de euro, lira a scăzut cu 0,6 la sută, până la 1,10 euro.

Tematic

Moldovenii din UK: Cum va fi afectată de Brexit regiunea unde locuiţi - Date oficiale
Declarația negociatorului britanic: Acordul Brexit este echilibrat, optim și voluminos
Tagurile:
Parlament, vot, amanare, Brexit, Theresa May, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei