10:02 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Viză Schengen

Veste uriașă pentru România: Vezi ce a decis astăzi Parlamentul European

© Sputnik / Sergei Kirkach
În lume
Sa primesc un link scurt
590 0 0

Din informațiile transmise de europarlamentarii români, Olanda ar avea anumite interese în România, care ar condiționa votul în favoarea accesului în spațiul de liberă circulație.

CHIȘINĂU, 11 dec - Sputnik. Vot în Parlamentul European: cu majoritate de voturi, a fost adoptat o rezoluție în favoarea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. Precizăm că este o rezoluție non-legislativă.

Peste 500 de parlamentari au votat în favoarea acestei rezoluții, care recomandă Consiliului Uniunii Europene să ia ”o decizie promptă și pozitivă pentru a permite accesul celor două state în spațiul de liberă circulație”.

Trebuie însă menționat că este vorba de un vot cu valoare politică, nu decizională. Decizia acceptării în spațiul Schengen aparține Consiliului Uniunii Europene, care trebuie să ia această decizie cu unanimitatea voturilor.

Din informațiile transmise de europarlamentarii români, Olanda s-ar putea opune acestei decizii. Olanda ar avea anumite interese în România, care ar condiționa votul în favoare acestei țări.

De asemenea, Comisia LIBE a adoptat raportul pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Tematic

Fără taxă de roaming cu România: Vezi de când
UE modifică regulile de călătorie în zona Schengen: Cum vor fi afectați moldovenii
Tagurile:
Spatiul Schengen, viza Schengen, vot, Parlamentul European, Romania, Uniunea Europeana
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei