10:13 19 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Brexit

Marea Britanie: Anunț cu privire la data până la care va fi votat acordul Brexit

CC BY 2.0 / Free Images / Brexit - Remain Or Leave
În lume
Sa primesc un link scurt
109 0 0

Un purtător de cuvânt al premierului britanic a anunţat data până la care va fi supus votului, în Parlamentul britanic, acordul cu privire la Brexit convenit între guvernul Theresei May şi Uniunea Europeană.

CHIȘINĂU, 11 dec – Sputnik. A doua zi după amânarea votului asupra acordului cu privire la Brexit, un purtător de cuvânt al premierului britanic a anunţat că parlamentarii britanici vor vota acordul înainte de 21 ianuarie 2019, potrivit AFP şi Reuters.

Premierul Theresa May încearcă să rezolve situaţia dificilă cât mai curând posibil şi urmăreşte să obţină garanţiile de care are nevoie de la liderii europeni înainte de 21 ianuarie, a adăugat purtătorul de cuvânt.

May a amânat luni votul parlamentar cu privire la Acordul pentru Brexit, cu o zi înainte de a avea loc, din teama unui rezultat negativ.

„Am purtat dezbateri timp de trei zile și, chiar dacă văd o susținere largă față de mai multe stipulări ale Acordului Brexit, ceea ce a fost decis cu privire la Irlanda de Nord rămâne pentru mulți un obiect de îngrijorare serioasă”, a declarat luni Theresa May, în alocuţionea din Parlament.

Potrivit premierului, dacă votul ar fi avut loc marți, documentul ar fi fost respins de parlamentari „cu o majoritate semnificativă”.

Tematic

Curtea Europeană de Justiție: Marea Britanie poate revoca unilateral acordul Brexit
Donald Tusk: Summitul Uniunii Europene cu privire la acordul „Brexit” va fi convocat joi
Tagurile:
acord, vot, Parlament, Brexit, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei