08:27 18 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.42
  • USD17.60
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.73
Forțele speciale Franceze din Strasbourg

Atacatorul de la Strasbourg a fost împușcat mortal de poliția franceză - VIDEO

© REUTERS / VINCENT KESSLER
În lume
Sa primesc un link scurt
Atac armat la Strasbourg, în preajma faimoasei Piețe de Crăciun (6)
17010

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a confirmat că omul suspectat de uciderea a trei persoane la Strasbourg a fost ucis de forțele de ordine.

CHIȘINĂU, 14 dec - Sputnik. Suspectul în cazul atacului de la Strasbourg, care a deschis focul în preajma Târgului de Crăciun, a fost ucis într-un schimb de focuri, joi seara, de poliția franceză.

Înainte ca moartea să fie confirmată, au apărut informaţii privind focuri de armă și un elicopter de poliție care zbura peste districtul La Meinau din Strasbourg. Imediat după incident, o sursă de poliție a informat că suspectul în atacul armat de la Strasbourg, Cherif Chekatt, a fost neutralizat în timpul operațiunii poliției. Mai târziu, ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a confirmat că omul suspectat de uciderea a trei persoane la Strasbourg a fost ucis de unitățile de aplicare a legii.

Atac sângeros la Strasbourg: Ultimele detalii, imagini video de la locul tragediei>>>

Ministrul a explicat că trei ofițeri de poliție au încercat să-l rețină pe un bărbat despre care credeau că este Cherif Chekatt. El a tras asupra lor și ofițerii de poliție au răspuns cu foc și l-au ucis.

”În timpul reținerii, [suspectul] s-a încăierat cu poliția ... Ofițerii de aplicare a legii au răspuns imediat și au neutralizat agresorul. Am informat președintele republicii și premierul”, a declarat Castaner într-o conferință de presă.

Mai târziu, grupul SITE a raportat că gruparea teroristă Daesh a susținut că atacatorul de la Strasbourg era ”soldat” al grupării.

În urma atacului de marți seara de la Strasbourg trei persoane au murit, cinci persoane sunt grav rănite, iar alte opt  - rănite uşor.

Тема:
Atac armat la Strasbourg, în preajma faimoasei Piețe de Crăciun (6)

Tematic

Piața de Crăciun din Strasbourg după atacul armat de marți noapte
Moldova, alături de poporul francez în urma atentatului de la Strasbourg
Bilanț actualizat al victimelor atacului de la Strasbourg - detalii
Tagurile:
Franța, Strasbourg, terorist, atacator


Știrile Zilei