11:46 23 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.09
  • UAH0.63
Sistem de rachete S-400 din dotarea armatei Rusiei - Imagine Simbol

Comerțul mondial de arme: Rusia a devenit al doilea cel mai mare furnizor din lume

© Sputnik / Михаил Воскресенский
În lume
Sa primesc un link scurt
200 0 0

Pentru prima dată de la începutul anilor 2000, Rusia a fost clasată pe locul doi printre cei mai mari furnizori de arme din lume, cu o cotă totală de 9,5%, depășind Regatul Unit, potrivit Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm.

CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Institutul Internațional de Cercetare pentru Pace de la Stockholm (SIPRI) a publicat un raport cu privire la comerțul mondial cu arme pentru anul 2017.

Raportul SIPRI arată că Rusia ocupă, pentru prima oară de la începutul anilor 2000, a doua poziție în topul țărilor care vând cele mai multe arme.

Cum remarcă Simon Wesemann, directorul de cercetare, începând din 2011, au crescut semnificativ vânzările de arme produse de companiile rusești.

Astfel, ponderea totală a vânzărilor de arme, produse de zece companii ruseşti care fac parte dintr-un top 100 mondial, se ridică la 9,5 la sută anul acesta.

Din 2002, al doilea cel mai mare furnizor de arme din lume a fost Regatul Unit. În clasamentul publicat luni, Marea Britanie este plasată pe poziția a treia, cu o cotă de 9 la sută. Piața este dominată de Statele Unite, care deține o cotă de piață de 57 la sută.

Potrivit calculelor SIPRI, de atunci, nouă companii ruseşti incluse în clasament şi-au sporit vânzările în grade diferite. În plus, trei companii au înregistrat o creștere a vânzărilor de peste 15 la sută.

Particularitatea clasamentului constă în faptul că, pentru prima dată, compania rusească Almaz-Antei, care fabrică sisteme de apărare împotriva aviației și sisteme de apărare antirachetă, a apărut pe lista celor mai mari zece producători de arme.

În 2016, această companie se clasa pe locul 13, iar în 2017, pe locul 10.

Tematic

Concluzie: Sistemul de apărare aeriană „S-400” al Rusiei este mai bun decât cel american
Rusia își consolidează apărarea în Crimeea cu sisteme antiaeriene S-400
Tagurile:
arme, furnizor, Rusia, Lume
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei