17:43 23 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.12
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Sibiu

Reuniune importantă: La Sibiu, România, se va decide viitorul Uniunii Europene

CC BY 2.0 / Emmanuel DYAN / Sibiu - Romania
În lume
Sa primesc un link scurt
102 0 0

O întrunire cu participarea președinților și premierilor din țările membre ale Uniunii Europene va avea loc în primăvara anului viitor, la Sibiu, România.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Lideri din țările Uniunii Europene se vor întâlni în România pe 9 mai, pentru a discuta despre viitorul Europei, a declarat ministrul român de externe, Teodor Melescanu, la Forumul de la Doha.

"Șefii de stat și de guverne din UE se vor întruni în România la Sibiu pe 9 mai, pentru a discuta despre viitorul Europei pe fundalul evenimentelor recente, a sporirii numărului populației", a spus Meleșcanu, citat de RIA Novosti

România preia președinția UE

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției uneia dintre cele mai importante instituții – Consiliul Uniunii Europene. Pregătirea și derularea acestui mandat reprezintă o prioritate națională, se arată într-o informare publicată pe site-ul Ministerului de Externe a României.

Deținerea Președinției Consiliului UE va fi o premieră pentru țara noastră și o oportunitate de a demonstra capacitatea de a îndeplini o sarcină atât de importantă printr-o bună planificare și coordonare la nivel național precum și un dialog susținut cu instituțiile UE și statele membre ale Uniunii Europene.

România se va afla astfel în centrul procesului decizional european, având un rol important în facilitarea procesului de reflecție asupra modului de dezvoltare și consolidare a proiectului european, a procesului de negociere pentru dezvoltarea acquis-ului comunitar și, implicit, pentru consolidarea cooperării între statele membre ale Uniunii.

Tematic

România își face mea culpa în fața Republicii Moldova
Trebuie să știi asta dacă intenționezi să mergi la munte în România
Tagurile:
viitor, reuniune, Uniunea Europeana, Sibiu, Romania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei