00:22 22 August 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.79
  • RUB0.27
  • RON4.18
  • UAH0.71
BREXIT

Situaţia moldovenilor cu cetățenie română după Brexit. Vor fi forţaţi să plece?

© REUTERS / Darren Staples
În lume
Sa primesc un link scurt
73710

Ministrul român de Externe a vorbit, într-un interviu pentru BBC, despre situaţia cetățenilor români din Marea Britanie după Brexit, spunând că a primit asigurări că aceștia îşi vor păstra statutul după ieşirea ţării din UE. Află cum contribuie cetățenii români la dezvoltarea economică a Marii Britanii.

BUCUREŞTI, 25 dec – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu a explicat că în Marea Britanie, numai în sănătate lucrează 10 mii de asistente şi medici români, iar dacă aceştia ar fi forţaţi să plece, sistemul de sănătate britanic s-ar prăbuşi.

”Sunt peste 400 de mii de români care trăiesc în Marea Britanie, nu sunt turişti, ei contribuie direct la bunăstarea şi dezvoltarea economică a Marii Britanii. Sunt peste 10.000 de români care lucrează în sistemul de sănătate din Marea Britanie – doctori, asistente medicale şi alţii. Ei sunt foarte bine integraţi în societatea britanică şi cred că asta va fi un argument puternic”, a declarat Teodor Meleşcanu în interviul acordat BBC.

El a adăugat că a primit asigurări de la fostul ministru britanic de Externe Boris Johnson că nu se vor măsuri împotriva românilor.

”Mi-a spus: «Vă asigur că nimic nu se va schimba, vor continua să aibă acelaşi statut legal.» I-am spus: «Mulţumesc foarte mult, dar cum puteţi garanta acest lucru?» Mi-a răspuns: «Este foarte simplu, dacă 10.000 de medici şi asistente ar fi daţi afară din Marea Britanie, întregul sistem de sănătate din regat se va prăbuşi.» A spus că nu vor face niciodată ceva atât de prostesc”, a mai subliniat Meleşcanu.

Tematic

Marea Britanie: Protest pro-Brexit - „Vestele Galbene” au blocat un pod din Londra - Video


Știrile Zilei