14:15 21 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Theresa May

Ziua de 15 ianuarie – data X pentru Brexit

© REUTERS / Parliament TV
În lume
Sa primesc un link scurt
174 0 0

Theresa May nu a reuşit să obţină sprijin parlamentar pentru acordul convenit în decembrie cu UE şi urmează să supună documentul la vot pe 15 ianuarie în legislativul britanic.

CHIȘINĂU, 7 ian – Sputnik. Acordul pentru Brexit propus de premierul Theresa May va fi votat pe 15 ianuarie, după ce a fost amânat din luna decembrie 2018. Ședința în care se vor discuta condițiile ieșirii Marii Britanii din UE va avea loc în săptămâna viitoare. Potrivit unor surse guvernamentale, votul în camera Comunelor cu privire la ratificarea acordului retragerii pe care Theresa May l-a negociat cu Bruxellesul urmează să aibă loc la 15 ianuarie.

Premierul britanic a amânat în ultimul moment, în lipsa unei majorităţi, acest vot, prevăzut iniţial la 11 decembrie. Presupusa răsturnare de situaţie a provocat acuzații potrivit cărora guvernul se află în „haos”.

​Votul în Camera Comunelor, prin care se vor aproba sau respinge termenii privind ieşirea din UE, urma să aibă loc pe 11 decembrie. Deputaţi și jurnaliști au criticat „haosul” din Guvernul condus de May.

În urma apariției informației că votul privind Acordul a fost anulat, lira sterlină a scăzut cu 0,4% față de dolarul american, până la 1,26 dolari. Faţă de euro, lira a scăzut cu 0,6 la sută, până la 1,10 euro.

Tematic

Marea Britanie: Protest pro-Brexit - „Vestele Galbene” au blocat un pod din Londra - Video
Haosul Brexit: Theresa May - moțiune de cenzură, chiar din sânul partidului
Tagurile:
Theresa May, Marea Britanie, Brexit


Știrile Zilei