09:55 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Angela Merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, regretă respingerea acordului cu privire la Brexit

© Sputnik / Сергей Гунеев
În lume
Sa primesc un link scurt
167 0 0

Angela Merkel a declarat că regretă respingerea acordului pentru Brexit, menționând că mai există timp pentru negocieri.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și-a exprimat regretul în legătură cu respingerea de către parlamentul britanic a acordului cu UE cu privire la Brexit, menționând că Londra trebuie să clarifice situația, iar „timp pentru negocieri mai există”.

"Regret foarte mult că ieri Camera inferioară a parlamentului britanic a respins acordul cu privire la ieșirea Marii Britanii. Acum, partea britanică, prim-ministrul au anunțat acest lucru și ar trebui să ne spună cum vor merge lucrurile în continuare. Vrem să minimalizăm daunele care vor exista în urma ieșirii Regatului Unit. Iată de ce, desigur, vom continua să depunem eforturile pentru o ieșire organizată, însă suntem pregătiți și de cazul lipsei unui acord de ieșire organizată", a spus Merkel, adăugând că „mai există timp pentru negocieri”.

Ieri, parlamentul britanic a respins Acordul pentru Brexit propus de premierul Theresa May. În favoarea acordului au votat 202 deputați, iar împotrivă s-au pronunțat 432 de legislatori. În acest fel, Londra și-a deschis calea spre un șir de scenarii de evoluție a lucrurilor, inclusiv a unei ieșiri dure din UE sau chiar renunțarea în totalitate la Brexit.

Tematic

CDU nu mai este ”partidul Anghelei Merkel”: Iată cine i-a luat locul
Discuţie telefonică Putin-Merkel: Ce subiecte au fost abordate
Tagurile:
acord, Brexit, regret, Germania, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei