18:02 19 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.12
  • RUB0.26
  • RON4.09
  • UAH0.63
Brexit

Premierul francez: Am activat pregătirile pentru scenariul „fără acord pe Brexit”

© AFP 2019 / OLI SCARFF
În lume
Sa primesc un link scurt
67 0 0

Premierul britanic, Theresa May, a confirmat că guvernul Regatului Unit va prezenta luni un nou plan pentru Brexit Camerei Comunelor.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Franța și-a activat planurile pentru un Brexit fără acord de retragere, în urma înfrângerii istorice a premierului britanic, Theresa May, în Parlamentul britanic la începutul acestei săptămâni, a declarat joi premierul francez, Edouard Philippe.

"Am decis să activez pregătirile pentru scenariul în care se va ajunge la Brexit fără un acord", a spus el, adăugând că este necesar să fie protejați cetățenii francezi.

Pasul a fost făcut după ce Parlamentul de la Londra a respins marți planul de retragere a Marii Britanii din UE, propus de șeful executivului. După înfrângere, Camera Comunelor și-a exprimat sprijinul față de guvernul May, în ciuda votului negativ asupra acordului Brexit cu o zi înainte - un total de 325 de parlamentari au votat împotriva moțiunii de cenzură, în timp ce 306 de parlamentari au votat în favoarea acesteia.

Ulterior, premierul britanic a declarat că guvernul va prezenta până luni un nou plan pentru Brexit în Camera Comunelor.

Respingerea acordului a provocat în continuare temeri legate de un scenariu fără acord, deoarece rămân doar câteva luni înainte de termenul limită - 29 martie, după care Marea Britanie va ieși din UE.

Tematic

Patimi după Brexit: Cum vor fi afectați moldovenii din Anglia după respingerea acordului
Brexit: Peste 70 de parlamentari din Anglia au semnat pentru un al doilea referendum
Tagurile:
Theresa May, Plan, Brexit, Uniunea Europeana, Marea Britanie, Franta
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei