06:06 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Incendiu cauzat de o explozie a unei conducte de gaz, Mexic

Zeci de morți în Mexic, în urma unei explozii la o conductă

© REUTERS / HANDOUT
În lume
Sa primesc un link scurt
64 0 0

Cel puțin 66 de persoane și alte zeci de persoane rănite, acesta este bilanțul provizoriu al unor explozii prouse la o conductă care transportă combustibil din Mexic.

CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. O explozie a unei conducte de gaz la nord de Mexico City a ucis cel puțin 66 de persoane, alte zeci de persoane fiind rănite, în timp ce oamenii s-au adunat în jurul liniei Pemex rupte pentru a colecta combustibilul gratuit. O altă explozie a venit câteva minute mai târziu lângă San Juan del Rio.

Numărul morților a fost anunţat de guvernatorul Hidalgo, Omar Fayad, care a declarat, de asemenea, pentru mass-media, că 76 de persoane au fost rănite în explozie. Un copil de 12 ani era printre cei răniți, a spus el, avertizând că numărul de decese ar putea crește în continuare.

"Îndemn întreaga populație să nu se dedea furtului de combustibil. În afară de faptul că este ilegal, vă pune viața și pe cele ale familiilor voastre în pericol", a scris Fayad pe Twitter, ceva mai devreme.

Din conductă se scurge combustibil de câteva ore lângă rafinăria Tule din Pemex și sute de oameni s-au adunat în jurul ei cu recipiente din plastic și chiar vehicule pentru a lua oricât combustibil puteau duce, făcând eventuala explozie mult mai periculoasă. Înregistrările video postate pe reţelele de socializare, aparent de la locul tragediei, arată flăcări de zeci de metri înălţime, pe măsură ce oamenii ţipă şi aleargă.

​Pemex a anunţat într-o declarație că focul a fost cauzat de sifonarea ilegală la conducta Tuxpan-Tula din Tlahuelilpan.

​Locul a fost securizat de armata mexicană.

Tematic

Una dintre cele mai riscante meserii: Doar în Mexic, 138 de morți de la începutul anului
Situația de la frontiera Statelor Unite ale Americii și Mexic, văzută de un martor ocular
Tagurile:
victime, Explozie, Mexic
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei