21:54 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Brexit

Previziuni apocaliptice: În UK va fi anarhie fără precedent după Brexit - raport secret UE

CC0 / Pixabay / daniel_diaz_bardillo
În lume
Sa primesc un link scurt
31510

Un număr de ofițeri de rang înalt din serviciile de informaţie ale Uniunii Europene au emis previziuni „apocaliptice” spunând că în Marea Britanie ar putea avea loc turbulențe sociale fără precedent la ieşirea ei din bloc, potrivit unei publicaţii britanice.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik, Doina Crainic. Într-o ştire senzaţională exclusivă, The Mirror  scrie că un număr de oficiali de la Bruxelles avertizează, într-un viitor raport „secret”, că Marea Britanie se va transforma dintr-o democrație liberală stabilă într-o insulă de „instabilitate” pentru „zeci de ani care urmează”.

Regina Elizabeta II și Theresa May
© AP Photo / Dominic Lipinski

Înalți oficiali europeni ar fi dezvăluit, sub anonimat, că „tulburările sociale, revoltele” și haosul se vor instala inevitabil după Brexit.

„Analiza nivelurilor de amenințare în Marea Britanie circulă în sferele înalte ale UE, în timp ce formulăm politicile pentru anii următori. Estimarea este că violența va fi aproape inevitabilă, indiferent de situaţie”, a dezvăluit sursa.

Previziunile „apocaliptice” vor fi incluse în viitorul raport care se spune că ar urma să fie transmis către comisiile UE și guvernul britanic în viitorul apropiat.

Potrivit publicaţiei, serviciile de informații din UE se tem că plecarea Marii Britanii din UE va declanşa o „furtună”, care se va manifesta prin ceea ce ei descriu că vor fi mişcări de dreapta şi referendumuri pentru independență în Scoția și Irlanda de Nord „în 18 luni după Brexit”.

Ştirea vine în urma unei declaraţii a ministrului britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, care a afirmat că, dacă instabilitatea se va instala în Regatul Unit în urma Brexit, în special în cazul unui scenariu fără acord, autoritățile ar putea să impună legea marțială pe străzile țării.

De asemenea, rapoarte similare au fost dezvăluite în noiembrie 2018 de publicaţia Sunday Times, care a arătat că armata britanică a fost însărcinată de guvern să furnizeze un mic contingent de trupe pentru a menține ordinea publică în cazul unui Brexit fără acord, care ar declanşa haosul.

Tematic

Post-Brexit: Soarta moldovenilor din Marea Britanie - Drepturile după ieșirea UK din UE
Brexit: Parlamentul European ar putea să nu aprobe un acord de ieșire a UK din UE
Tagurile:
anarhie, secret, raport, Uniunea Europeana, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei