23:01 17 Februarie 2019
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.13
  • RUB0.26
  • RON4.07
  • UAH0.63
Casa Albă

Ultima oră: SUA anunță retragerea din Tratatul INF

© Sputnik / Natalia Seliverstova
În lume
Sa primesc un link scurt
9620

Președintele Donald Trump a inițiat procedura de retragere unilaterală a SUA din tratatul cu Rusia privind forțele nucleare intermediare (INF)

BUCUREŞTI, 1 feb – Sputnik, Doina Crainic. Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că, începând cu 2 februarie, SUA va suspenda respectarea obligațiilor sale privind INF. Donald Trump a inițiat procedura de retragere unilaterală a SUA din tratatul INF.

Statele Unite vor suspenda în această sâmbătă respectarea obligațiilor care îi revin în temeiul Tratatului INF, în timp ce procesul de retragere a ţării din acest acord a fost deja iniţiat, potrivit surselor oficiale.

”Din 2 februarie, Statele Unite nu îşi vor mai îndeplini angajamentele asumate prin Tratatul INF”, a declarat vineri secretarul de stat Mike Pompeo, în cadrul unei conferinţe de presă la Departamentul de Justiție al SUA.

La începutul lunii decembrie, secretarul de stat Mike Pompeo a anunțat că Washingtonul așteaptă ca Rusia să reintre în Tratatul INF în termen de 60 de zile, adăugând că, dacă această condiție nu va fi îndeplinită, SUA va ieși din acord.

Moscova a subliniat în repetate rânduri că îşi îndeplinește angajamentele asumate în Tratatul INF și că are mai multe întrebări la adresa Washingtonului.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK>>>

Tematic

Briefing legat de INF: Ambasadorii statelor BRICS au venit la Moscova
Serghei Lavrov: SUA nu au dorit să audă propunerile noastre privind INF
Tagurile:
SUA, Tratatul INF, ultima ora, Trump
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei