14:58 10 August 2020
În direct
  • EUR19.62
  • USD16.60
  • RUB0.23
  • RON4.06
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
246 0 0

Miercuri, prim-ministrul Irlandei, Leo Varadkar, a susținut o conferință de presă împreună cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul căreia ambii lideri au abordat negocierile în curs de desfășurare privind Brexit.

CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. În timpul conferinței de presă, Tusk a recurs la o retorică puternică atunci când s-a referit la oficialii care susțin Brexit "fără un plan".

"Mă întrebam cum arată acel loc special în iad, pentru cei care au promovat Brexit, fără nici o schiță a unui plan de a face acest lucru în siguranță", a spus el.

​Tusk a spus că UE27 "nu face nicio ofertă nouă" și a reamintit decizia din decembrie a Consiliului European de a nu redeschide negocierile privind acordul de retragere.

"Principala prioritate pentru noi este să menținem procesul de pace în conformitate cu Acordul bun de vineri", a spus Tusk.

Președintele CE a spus că așteaptă cu nerăbdare sugestiile "realiste" din partea premierului britanic cu privire la modul de rezolvare a impasului Brexit.

Tematic

Previziuni apocaliptice: În UK va fi anarhie fără precedent după Brexit - raport secret UE
Ministrul pentru Brexit: Ieşim pe 29 martie fără un acord. UE: „Nu vom renegocia acordul”


Știrile Zilei