05:21 06 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Explozie nucleară - Imagine simbol

Nostradamus, profeții sumbre: Va Izbucni cel de-al Treilea Război Mondial în 2019?

CC0 / Pixabay / AlexAntropov86
În lume
Sa primesc un link scurt
981 0 0

Profețiile enigmatice ale lui Nostradamus i-au preocupat pe cercetători timp de secole. Iată două dintre previziunile sale cele mai îngrijorătoare.

CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik, Doina Crainic. Reputația lui Nostradamus printre adepţii teoriilor conspirației se leagă de cartea sa din 1555, „Les Propheties”, o colecție de mesaje și profeții criptice, cunoscute sub numele de Catrene. Se spune că Nostradamus a prezis ascensiunea lui Adolf Hitler în 1933 și Marele Foc din 1666 din Londra.

Despre izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial

Potrivit Express, printre predicțiile cele mai îngrijorătoare ale lui Nostradamus este cea referitoare la amenințarea reprezentată de viitorul război mondial, care pune în pericol securitatea globală.

Adepţii lui Nostradamus indică un pasaj special, din Centuria VIII, care menționează că Estul va slăbi puterea Occidentului.

În Centuria VIII, catrenele 59-60, se spune: „De două ori ridicat și de două ori prăbuşit, Orientul va slăbi Occidentul. Vrăjmașul său, după mai multe bătălii pe mare, va eșua la vreme de restrişte. Mai întâi în Galia, mai întâi în România, pe pământ şi mare împotriva englezilor şi Parisului. Fapte minunate ale acelei mari trupe, violente, fiara sălbatică va pierde Lorraine.”

Pasajele din acelaşi catren vorbesc despre „templul sfânt” care va fi prădat, Franţa ajungând o ţară ruinată şi un măcelar „câştigând un imperiu prin forţă”.

Ridicarea lui Antihrist în războiul care urmează

Un pasaj terifiant, în Catrenele 77-81, vorbeşte despre nașterea și înălțarea la putere a Antihristului.

Când se va întâmpla aceasta, „Marele Roşu” va vărsa sângele celor nevinovați, al văduvelor și fecioarelor. Aceasta se va întâmpla după un război de 27 de ani, care va devasta Pământul.

„Antihristul anihilează foarte curând cele trei (categorii de oameni), douăzeci și șapte de ani războiul lui va dura. Cei necredincioși sunt morți, captivi, exilați; sânge, corpuri umane, apă și grindină roșie acoperă pământul”, scria Nostradamus.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Știre de la NASA care ne dă fiori: Un asteroid a explodat în atmosfera Pământului
Alertă de cutremur uriaş? Experţii de la Institutul pentru Fizica Pământului dau lămuriri
Tagurile:
profetii, 2019, Razboi Mondial, Nostradamus, Lume


Știrile Zilei