15:45 22 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.57
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Brexit

Brexit: Marea Britanie ar avea un plan „secret” pentru evacuarea Reginei

CC0 / Pixabay / Elionas2
În lume
Sa primesc un link scurt
241 0 0

Un plan "secret" pentru evacuarea Reginei Marii Britanii ar putea fi pus în aplicare pe 29 martie, în absența unui acord asupra Brexit, informează The Sunday Times, referindu-se la o sursă anonimă din cadrul Cabinetului Britanic. Potrivit presei, acest plan datează din perioada războiului rece.

CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Serviciile de securitate ale familiei regale britanice au un plan "secret" de a evacua regina în cazul lipsei unui acord asupra Brexit pe 29 martie, scrie The Sunday Times, citat de Sputnik France.

Potrivit presei, aceste servicii se tem că pe străzile capitalei britanice vor fi declanșate revolte dacă Marea Britanie va părăsi UE fără un acord.

Sunday Times scrie că planurile de evacuare ale Reginei datează din perioada Războiului Rece. Atunci ar fi trebuit să fie aplicate în cazul atacurilor nucleare ale Uniunii Sovietice.

Conform acestor planuri, serviciile de securitate ar trebui să o evacueze pe regina Elisabeta a II-a și pe Printul Philip din Londra și să îi transporte într-o locație "secretă" pe care The Sunday Times nu o menționează.

La începutul lunii ianuarie, Camera Comunelor din Marea Britanie a respins planul Theresei May pentru Brexit după câteva luni de negocieri cu Uniunea Europeană.

Acest lucru a sporit șansele ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără acord. Ulterior, zeci de lideri de afaceri au solicitat sprijin pentru ideea de a organiza un alt referendum asupra Brexit.

Theresa May a respins deja apelurile pentru un al doilea referendum, subliniind că Regatul Unit nu ar trebui să amâne retragerea din Uniunea Europeană.

Se așteaptă ca țara să părăsească UE pe 29 martie 2019.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Brexit: Parlamentul European ar putea să nu aprobe un acord de ieșire a UK din UE
Criza Brexit: Mesaj ferm al Reginei Elisabeta
Tagurile:
evacuare, Regina, plan, Brexit, Londra, Marea Britanie


Știrile Zilei