12:52 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
205 0 0

Senatoarea democrată Elizabeth Warren din Massachusetts, care a anunțat recent că va candida la funcția de președinte în alegerile din 2020, a sugerat că președintele american Donald Trump ar putea fi aruncat în închisoare până atunci.

CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Warren a făcut declarația în prima zi a campaniei, în fața alegătorilor din Cedar Rapids, Iowa.

"Până ajungem în 2020, Donald Trump ar putea chiar și să nu fie președinte. De fapt, el ar putea chiar să nu fie în libertate", a spus ea mulțimii, adăugând că orice s-ar întâmpla în 2020, "va determina direcția națiunii noastre, direcția poporului nostru".

De asemenea, l-a criticat pe Trump pentru postările sale pe twitter, numindu-le "rasiste" și "urâte", și a cerut susținătorilor ei să ignore comentariile președintelui și să nu răspundă la fiecare acțiune a lui Trump.

"Iată cum o văd: Donald Trump nu este singura problemă pe care o avem. Donald Trump este un simptom al unui sistem defectuos. Deci, misiunea noastră pe măsură ce începem să mergem în următoarele alegeri nu este doar să abordăm chestiunile curente. Este să vorbim despre ceea ce înțelegem că este stricat în această țară, să vorbim despre ce trebuie făcut pentru a o schimba și să vorbim despre cum vom face asta, pentru că este vorba nu numai cum învingem, ci cum face schimbarea pe care trebuie să o facem", a spus Warren.

S-ar putea să se fi referit la twitter-ul lui Trump de sâmbătă, când acesta a criticat-o pe Warren în ceea ce părea a fi o glumă despre Trail of Tears, relocarea forțată a mii de americani nativi în timpul secolului al XIX-lea.

Warren a prins a fi atacată pentru că s-a identificat anterior ca cetățean american nativ și a publicat un test ADN care arăta o posibilă origine de nativ american. Testul ADN a înfuriat mai multe triburi Cherokee, cărora Warren trebuia să le ceară scuze.

Ea a cerut, de asemenea, scuze după ce a fost dezvăluit că ea s-a identificat ca "indian american" pe cartea ei de înregistrare la State Bar of Texas.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Erdogan - Critică dură în adresa SUA şi UE pentru amestecul „imperialist” în Venezuela
Declarație: Uniunea Europeană are nevoie de Rusia pentru a face faţă SUA şi Chinei
Tagurile:
alegeri, libertate, declaratie, Trump, SUA


Știrile Zilei