23:29 21 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Laborator, vaccin - Imagine Simbol

Revoltător: Femei obligate să facă sex pentru a primi un vaccin

© REUTERS / Olivia Acland
În lume
Sa primesc un link scurt
402 0 0

Zeci, poate chiar și sute de femei au fost obligate să „plătească” pentru vaccinul Ebola cu... rapoarte sexuale.

CHIȘINĂU, 13 feb - Sputnik. Femeile din Republica Democratică Congo care au dorit să obțină un vaccin experimental împotriva celei de-a doua epidemii de „Ebola” au fost exploatate sexual, potrivit unui raport realizat în baza rezultatelor unui proiect de vaccinare al Organizației Mondiale a Sănătății.

Participanții la studiu privind vaccinarea împotriva „Ebola” au alertat autoritățile cu privire la faptul că femeile au fost solicitate să presteze „servicii sexuale” în schimbul vaccinului, transmite The Guardian.

„Congo are o istorie îndelungată de violență sexuală și exploatare a femeilor și a fetelor”, a declarat Trina Helderman, consilier-senior în domeniul sănătății și alimentației „ONG Medair”. Autoritățile din Congo nu au instituit măsuri de securitate pentru a proteja femeile și fetele.

Ministerul Sănătății din Congo a făcut un apel public, îndemnând cetățenii să raporteze pe oricine care oferă tratament sau vaccinare în schimbul unor sume de bani sau „rapoarte sexuale”.

OMS este îndemnată să emită o alertă globală privind focarul de Ebola din Republica Democratică Congo - peste 800 persoane au fost infectate, iar peste 500 au decedat în ultimele șase luni.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Pericol pentru nou-născuţi! Maternităţile nu au vaccin, părinţii sunt disperaţi!
Miturile despre vaccinare, explicate de profesorul Constantin Spînu
Tagurile:
Ebola, vaccin, sex, femeie, Congo


Știrile Zilei