08:02 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Putin și Lukașenko

Lukașenko și-a anulat plecarea la Munchen pentru o discuție cu președintele rus

© Sputnik / Григорий Сысоев
În lume
Sa primesc un link scurt
164 0 0

Președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko, și-a anulat deplasarea la Conferința de Securitate de la Munchen de dragul unei întrevederi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, și-a anulat în ultima clipă deplasarea la Conferința de Securitate de la Munchen pentru o întrevedere cu Vladimir Putin la Soci, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAE de la Minsk, Anatolyi Glaz.

Glaz a precizat că Minskul a pregătit vizita în Germania, însă „au apărut niște probleme cu orarul, vizita fiind anulată în ultimul moment”, din cauza „necesității de a rezolva niște probleme stringente în relațiile ruso-belaruse”.

În noiembrie, Lukașenko a fost invitat pentru prima dată la Conferința de Securitate de la Munchen. Anterior, acesta nu putea vizita statele UE din cauza sancțiunilor care i-au fost impuse. Totuși, Lukașenko nu și-a anunțat public dorința de a participa la eveniment. Începând cu ziua de marți, liderul belarus se află într-o vizită de lucru în Rusia.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Putin dezvăluie care sunt obiectivele diplomației ruse
Federația Rusă și Belarus au creat un grup de lucru pentru integrarea celor două țări
Tagurile:
discutii, Putin, Aleksandr Lukasenko, Rusia, Belarus


Știrile Zilei