14:23 29 Martie 2020
În direct
  • EUR19.78
  • USD18.04
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.64
În lume
Sa primesc un link scurt
210 0 0

Partidul Fidesz condus de prim-ministrul ungar Viktor Orbán ar trebui să părăsească Partidul Popular European de centru-dreapta, a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Juncker, un membru proeminent al PPE, a făcut aceste declarații după ce guvernul de la Budapesta a lansat o campanie îndreptată în mod special împotriva președintelui Comisiei, acuzând Bruxelles-ul de impunerea politicilor de migrație care "amenință fundamental securitatea Ungariei".

"Împotriva minciunilor nu există prea multe lucruri pe care le puteți face", a declarat Juncker despre campanie. Vorbind la o întâlnire publică de la Stuttgart, Germania, el a spus că liderul de campanie a PPE în alegerile pentru Parlamentul European, Manfred Weber, se va întreba "dacă avem nevoie de această voce" în grupul politic.

"Conservatorii din Ungaria nu reprezintă în vreun fel valorile creștine democrate", a spus Juncker. "Sunt de părere că nu există un loc pentru ei în Partidul Popular European".

PPE a făcut apel la expulzarea Fidesz din funcțiile sale în cadrul Parlamentului European, în special după ce deputații europeni au adoptat o moțiune anul trecut, declarând că Ungaria riscă să încalce valorile fundamentale ale UE, declanșând așa-numitul proces disciplinar în temeiul articolului 7 împotriva Budapestei.

În luna octombrie a anului trecut, Juncker a spus că Orbán în particular "nu mai are loc" în grupul conservator.

"Ei nu au votat pentru mine în Parlamentul European", a declarat Juncker marți despre Fidesz. "Nici extrema dreaptă nu a făcut-o, cu atât mai mult. Îmi aduc aminte de doamna [Marine] Le Pen, care a spus: "Nu votez pentru dumneavoastră". Am spus: "Nu vreau votul dumneavoastră. Există anumite voturi pe care pur și simplu nu le dorești", transmite politico.eu.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Orban: Rețeaua "Soros" din Bruxelles creează o "Europă a populației mixte"
Bruxelles: Democrația creștină propusă de Viktor Orban le dă fiori globaliștilor din UE
Tagurile:
FIDESZ, PPE, atac, Viktor Orban, Jean-Claude Juncker, Uniunea Europeana


Știrile Zilei