10:45 25 Martie 2019
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.26
  • RUB0.27
  • RON4.11
  • UAH0.64
Theresa May

Brexit: Premierul britanic, Theresa May, are un plan de amânare pentru ieșirea UK din UE

© AP Photo / Parliamentary Recording Unit
În lume
Sa primesc un link scurt
222 0 0

Presa scrie deja despre un plan pe care premierul britanic l-ar avea pentru amânarea ieșirii din Uniunea Europeană a Marii Britanii.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Oficiali din guvernului britanic au elaborat o serie de măsuri menite să întârzie ieșirea Marii Brritanii din UE. Acestea includ, potrivit Telegraph, o solicitare oficială adresată Bruxellesului de a amâna Brexitul, dacă nu pot obține un acord până pe 12 martie.

Theresa May le-a declarat ziariştilor, în avionul cu care a călătorit la Sharm El-Sheikh pentru summitul UE-Liga Arabă, că Parlamentul nu se va pronunţa în cursul acestei săptămâni asupra acordului de retragere şi că acest lucru se va întâmpla până la data de 12 martie, potrivit AFP.

Premierul britanic a declarat că negociatorii britanici se vor întoarce marţi la Bruxelles, iar în acea zi ea va face o declaraţie în Camera Comunelor, informează agerpres.ro

Chiar de la respingerea masivă a acordului de retragere de către deputaţii britanici, în ianuarie, Theresa May a încercat să renegocieze cu Bruxellesul o nouă variantă a textului, fără succes până acum.

Premierul britanic dorește "modificări obligatorii" cu privire la "backstop". Aceasta este o măsură menită să menţină deschisă frontiera în Irlanda după Brexit.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Dezvăluire - Următoarele două țări care vor părăsi Uniunea Europeană după Brexit
Brexit: Nu se va renegocia Acordul, mai degrabă „declaraţia politică”
Tagurile:
Uniunea Europeana, amanare, plan, Brexit, Theresa May, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei