06:02 20 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.09
  • USD17.69
  • RUB0.28
  • RON3.99
  • UAH0.72
În lume
Sa primesc un link scurt
55 0 0

Donald Trump a ținut o conferință de presă după încheierea înainte de ora planificată a summitului cu liderul nord-coreean la Hanoi, Vietnam.

CHIȘINĂU, 28 feb - Sputnik. Președintele american Donald Trump, care a ținut o conferință de presă după discuțiile sale cu Kim Jong-un, a declarat că liderul nord-coreean i-a promis că nu va efectua teste nucleare.

Donald Trump a subliniat că, în timpul discuțiilor cu Kim Jong-un, nu au reușit să ajungă la un acord din cauza cererilor nord-coreene de a ridica sancțiunile.

"În principiu, ei doreau ca sancțiunile să fie ridicate în totalitate, dar nu am putut face asta ..." a trebuit să încheiem", a declarat Trump jurnaliștilor, după ce discuțiile de la summit au fost întrerupte în capitala vietnameză, Hanoi.

"Toate sancțiunile vor rămâne", a adăugat Trump. El și-a exprimat, de asemenea, speranța că în cele din urmă Statele Unite și Coreea de Nord vor deveni prieteni, notând potențialul economic al țării.

Trump a subliniat că dorește cu adevărat să ridice sancțiunile împotriva RPDC.

Răspunzând la întrebarea dacă părțile au convenit să organizeze un al treilea summit, Trump a spus: "Nu. Să vedem ce se va întâmpla, nu am luat angajamente".

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, care a vorbit la conferința de presă, a declarat că SUA i-au cerut lui Kim Jong-un să facă mai mult, dar nu a fost gata. Denuclearizarea Peninsulei Coreene și sancțiunile economice împotriva Phenianului au dominat agenda. Mike Pompeo și-a exprimat speranța că, în cele din urmă, ar fi posibil să se realizeze denuclearizarea RPDC.

"Sper că echipele (de negociatori) se vor întâlni în următoarele zile și săptămâni ... Sper că atunci, când vom lucra în următoarele zile și săptămâni, vom face progrese și, în cele din urmă, vom atinge ceea ce întreaga lume dorește - denuclearizarea Coreei de Nord ", a declarat Pompeo reporterilor în urma încheierii summit-ului.

SUA sunt mai aproape ca niciodată de a ajunge la un acord cu RPDC, a mai spus Pompeo.

Summitul SUA - Coreea de Nord din capitala vietnameză a început miercuri cu o întâlnire scurtă și o cină  de lucru între cei doi lideri.

Summitul istoric SUA - Coreea de Nord din 2018 s-a încheiat cu o declarație în patru puncte, care a pregătit calea către relațiile bilaterale reînnoite și denuclearizarea Peninsulei Coreene. 

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Serghei Lavrov a comentat „amenințările” lui Trump la adresa militarilor din Venezuela
Uluitor: Kim Jong-un fumează o țigară la sosirea în Vietnam pentru discuții cu Trump
Tagurile:
declaratie, Kim Jong Un, Trump, Coreea de Nord, SUA


Știrile Zilei