14:33 19 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.54
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Donald Trump

Donald Trump a prelungit cu un an sancțiunile împotriva Federației Ruse

© REUTERS / JORGE SILVA
În lume
Sa primesc un link scurt
99 0 0

Trump a dispus prelungirea cu un an a sancțiunilor împotriva Rusiei, impuse anterior de Barack Obama din cauza situației din Ucraina.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a decis să prelungească sancțiunile impuse împotriva Rusiei în anul 2014 din cauza situației din Ucraina, anunță serviciul de presă al Casei Albe.

În nota adresată congresului se menționează că aceste sancțiuni vor fi în vigoare în decurs de un an, până pe 6 martie 2020. Este vorba de sancțiunile care au fost introduse de președintele Barack Obama, pe 6 martie 2014.

“Acțiunile și politica persoanelor care subminează procesele și instituțiile democratice în Ucraina amenință pacea, securitatea, stabilitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a acestei țări și contribuie la însușirea activelor ei, iar acțiunile și politica guvernului Rusiei, inclusiv presupusa anexare a Crimeii și utilizarea forței în Ucraina, reprezintă în continuare o amenințare extraordinară și excepțională pentru securitatea națională și politica externă a Statelor Unite”, subliniază președintele american în scrisoarea sa.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Tematic

Eşec la summitul Trump-Kim de la Hanoi - s-a încheiat fără un acord
Răspunsul lui Trump la întrebarea Sputnik i-a uluit pe jurnaliștii occidentali
Tagurile:
sanctiuni, Trump, Rusia, SUA


Știrile Zilei