15:04 16 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.45
  • USD17.70
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
În lume
Sa primesc un link scurt
26530

Astăzi, puterile străine au adoptat noi modalităţi pentru soluționarea conflictelor și dezacordurilor la nivel internațional, potrivit lui Bashar al-Assad, preşedintele Siriei.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. În timpul întâlnirii sale cu viceministrul chinez al Afacerilor Externe, Bashar al-Assad a vorbit despre „asediul economic” sub care s-a aflat țara sa de la începutul războiului.

Președintele sirian l-a primit, la Damasc, pe ministrul chinez al Afacerilor Externe, Chen Xiaodong. Într-un interviu, Bashar al-Assad a declarat că Siria este supusă unui „asediu economic” din cauza sancțiunilor internaționale impuse timp de opt ani.

„Războiul împotriva Siriei începe să ia noi forme bazate pe asediu și război economic. Instrumentele de politică internațională s-au schimbat astăzi: dezacordurile, care au fost soluționate prin dialog, sunt acum rezolvate în mod diferit. Se folosesc și alte mijloace: boicotul, retragerea de ambasadori, asediul economic și utilizarea terorismului”, a declarat Assad după întrunire.

De asemenea, preşedintele sirian consideră că terorismul s-a răspândit la nivelul unor teritorii mari și că ideile extremiste au „infestat” lumea în ciuda distanțelor.

„Lupta împotriva terorismului este cea care va conduce în cele din urmă la luarea unei decizii politice. Orice discuție cu privire la deciziile politice în lumina răspândirii terorismului este o greșeală și o iluzie”, a spus președintele, citat de Sputnik France

La rândul său, Chen Xiaodong, care s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Siriei, a declarat că China sprijină lupta Siriei împotriva terorismului și participă activ la procesul de reconstrucție a ţării. Ministrul chinez a mai spus că Beijingul solicită companiilor chineze să dezvolte cooperarea economică cu Damascul.

Tematic

Ministrul german al Apărării: Germania nu crede în victoria SUA asupra ISIS în Siria
Declarație: Statele Unite se află în Siria pentru a „îngreuna lupta antiteroristă”
Tagurile:
razboi, declaratie, Bashar al-Assad, Siria

Știrile Zilei