20:36 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Paris - Proteste

Proteste în Franța: Noi violențe la Paris - Eșec total pentru Emmanuel Macron (Video)

© REUTERS / PHILIPPE WOJAZER
În lume
Sa primesc un link scurt
26710

În ultima zi a evenimentelor la nivel național de trei luni organizate de președintele francez Emmanuel Macron, numită "Marea Dezbatere", protestatarii Vestele Galbene au ieşit din nou la demonstrații.

CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Polițiștii francezi au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor, în timp ce mitingurile Vestelor Galbene continuă pentru cel de al optsprezecelea weekend consecutiv din capitala franceză, a raportat corespondentul Sputnik.

Mai multe mii de protestatari merg în prezent pe străzi începând de la Place Charles de Gaulle. Se pare că sunt mult mai agresivi decât în timpul mai multor demonstrații anterioare.

Întrucât grupul de protestatari a încercat să înfrunte o barieră de poliție lângă Place des Ternes, ofițerii de poliție au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Protestatarii cântă melodii despre o mulțime care se îndreaptă spre reședința președintelui francez Emmanuel Macron în Palatul Elysee - și exact acolo unde organizatorii raliului doresc să vină din diferite părți ale orașului.

Poliția a luat măsuri pentru a asigura securitatea, cu jandarmi care limitează circulația pe Champs-Elysees. Un tun de apă și două vehicule blindate au fost dislocate în centrul Parisului.

În urma manifestanțiilor din ultima vreme, se poate concluziona - mandatul Macron este un eșec, se menține la putere doar făcând uz de forță și modificând legislația împotriva celor care îl contestă.

Tematic

Atac cu acid la Paris: O persoană a fost grav rănită - detalii
Protestul Vestelor Galbene: Șase persoane, reținute la Paris - Video
Tagurile:
Emmanuel Macron, proteste, Paris, Franta


Știrile Zilei