22:31 13 August 2020
În direct
  • EUR19.56
  • USD16.61
  • RUB0.23
  • RON4.04
  • UAH0.60
În lume
Sa primesc un link scurt
246 0 0

Un studiu asupra miezurilor de gheață din Groenlanda a dezvăluit că, acum 2.500 de ani, a avut loc o explozie solară uriaşă, un dezastru care ar fi putut anihila civilizația umană așa cum o știm, potrivit cercetătorilor.

CHIȘINĂU, 17 mart – Sputnik. Cercetătorii suedezi au descoperit că, în jurul anului 660 î.Hr., s-a produs o explozie solară uriaşă. Consecințele acesteia au fost dezvăluite prin studiul asupra ghețurilor din Groenlanda, susține revista PNAS, citată de Sputnik France.

Dacă un astfel de fenomen ar fi avut loc mai târziu, ar fi cauzat anihilarea civilizației actuale, potrivit oamenilor de știință.

Această descoperire sugerează ca scenariile cele mai rele în estimarea riscurilor legate de evenimente climatice severe subestimează magnitudinea furtunilor solare, a declarat Raimund Muscheler, profesor de ştiinţe, specializat în perioada cuaternară, la Universitatea Lund din Suedia, citat de The Guardian.

Echipa lui Muscheler a analizat două miezuri de gheață extrase din calota glaciară a Groenlandei și a constatat că acestea conțin izotopi de beriliu și clor datând din jurul anului 660 î.Hr. Acestea par a fi reziduurile radioactive ale unei furtuni solare care a afectat grav atmosfera.

Tematic

Adevărată apocalipsă: Seceta globală a provocat distrugeri incomensurabile
Al Treilea Război Mondial se apropie? Un ziar britanic, despre „Apocalipsă”
Tagurile:
Apocalipsa, consecinte, dezvaluiri, oameni de stiinta, Lume


Știrile Zilei