11:34 07 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
În lume
Sa primesc un link scurt
165 0 0

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, și-a anunțat demisia din funcție.

CHIȘINĂU, 19 mart - Sputnik. Liderul Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, care a condus țara timp de 29 de ani, și-a anunțat astăzi demisia din funcție. În 2015 acesta a fost ales pentru cel de-al cincilea mandat.

“Am decis să-mi închei mandatul de președinte”, a declarat acesta în direct la postul național de televiziune, într-un mesaj adresat națiunii.

Până la alegerea noului președinte al țării, interimatul funcție va fi asigurat de președintele Senatului, Kasym-Jomar Tokaev, reprezentantul partidului pro-rus "Nur Otan".

Nazarbaev s-a născut pe 6 iulie 1940, în orașul Chemolgan, Republica Sovietică Socialistă Kazahă, URSS. În 1984, acesta a devenit conducătorul Consiliului de Miniștri, sub îndrumarea lui Dinmukhamed Kunayev, prim-secretar al Partidului Comunist din Kazakhstan. A fost prim-secretar al Partidului Comunist între anii 1989 și 1991.

Deși în timpul erei sovietice avea viziuni ateiste, Nazarbaev a început să depună efort pentru a sublinia moștenirea sa musulmană, făcând un pelerinaj la Mecca, sprijinind renovările moscheilor și în același timp să prevină terorismul în Kazakhstan.

Tematic

Un temut "hoț în lege" din Kazahstan a venit în Moldova. Iată care îi era scopul
Moldova vrea să exporte mai multă producție în Rusia, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan
Tagurile:
presedinte, Demisie, Nursultan Nazarbaev, Kazahstan

Știrile Zilei