11:52 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Israel - Granița cu Fâșia Gaza

Ultima oră: Israelul trimite trupe militare la granița cu Fâşia Gaza

© AP Photo / Ariel Schalit
În lume
Sa primesc un link scurt
131 0 0

Măsura vine după ce premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a scurtat vizita de luni în Statele Unite, în contextul în care cel puțin șapte persoane au fost rănite după ce o rachetă lansată din Gaza a lovit o clădire rezidențială din centrul Israelului.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Israelul îşi desfășoară cele două brigăzi de infanterie și unități blindate la granița cu Gaza, relatează luni presa locală, citată de Sputnik Internaţional.

Acţiunea vine în contextul în care militarii israelieni au acuzat mişcarea Hamas că a lansat un atac cu rachete din Fâșia Gaza la începutul acestei zile.

Luni, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că îşi va reduce vizita în Statele Unite și va reveni în Israel pentru a coordona un răspuns la atacul din Gaza.

„Având în vedere evenimentele legate de securitate, am decis să îmi scurtez vizita în Statele Unite. În câteva ore mă voi întâlni cu [președintele american Donald] Trump și mă voi întoarce imediat în Israel pentru a controla acțiunile la fața locului”, a spus Netanyahu.

Netanyahu urmează să se întâlnească cu Trump la Casa Albă pentru semnarea unui ordin de recunoaștere a suveranității Israelului față de Înălţimile Golan.

Declarația sa vine după ce cel puțin șapte persoane, printre care copii, au fost rănite în primele ore ale zilei de luni de o rachetă palestiniană care a lovit un cartier rezidențial aglomerat din Israel.

Tematic

Un cetățean moldovean, ucis în Israel pentru cuvântul „hahol”
Cale subterană: Israelul a descoperit încă un tunel săpat dinspre Liban - Video
Palestina sugerează o soluție în problema Ierusalimului
Tagurile:
granita, trupe militare, Palestina, Gaza, Benjamin Netanyahu, Israel
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei