16:24 18 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.22
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.25
  • UAH0.67
Donald Trump

SUA au recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan

© REUTERS / JORGE SILVA
În lume
Sa primesc un link scurt
10201

Donald Trump a semnat documentul prin care SUA recunosc suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, în prezența lui Netaniahu.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a semnat în prezența premierului israelian, Beniamin Netaniahu, documentul prin care SUA recunosc suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan.

“Israelul nu a avut niciodată un prieten mai bun decât dumneavoastră”, a spus Netaniahu adresându-se lui Trump.

Acesta a numit ziua semnării documentului una "istorică".

Pe 21 martie, Trump a declarat că a venit timpul ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan.

În același timp, UE a reamintit că nu vor recunoaște acest teritoriu drept parte a Israelului. În afară de aceasta, MAE al Franței a subliniat că realizarea inițiativei lui Trump va contraveni normelor dreptului internațional. În opinia președintelui turc, Recept Tayyip Erdogan, îndemnul lui Trump provoacă o nouă criză în regiune, iar ministrul Afacerilor Externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a declarat că toate statele membre ale Organizației de Cooperare Islamică sunt șocate de afirmațiile lui Trump.

De asemenea, pe 24 martie Erdogan a declarat că intenționează să pună în discuție problema Înălțimilor Golan la Adunarea Generală a ONU.

Tematic

SUA ar putea recunoaște Înălțimile Golan drept teritoriu suveran al Israelului
Tagurile:
suveranitate, Trump, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei