14:31 19 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Cancelarul german Angela Merkel

Proiectul chinez "Noua Cale a Mătăsii": Merkel, despre rolul pe care trebuie să-l joace UE

© Sputnik / Сергей Гунеев
În lume
Sa primesc un link scurt
13910

Proiectul “Noii Căi a Mătăsii” este foarte important pentru Europa, iar europenii vor juca un rol activ în el, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

BUCUREȘTI, 27 mart – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că proiectul Noua Cale a Mătăsii este foarte important și europenii vor să joace un rol important în el.

“Consider că proiectul Noua Cale a Mătăsii este foarte important. Noi, europenii, vrem să jucăm un rol activ în acest proiect și vom participa. Acest lucru trebuie să presupună o anumită reciprocitate”, a declarat Merkel după întrevederea cu președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Chinei, Xi Jinping, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în ajunul summitului UE – China, care va avea loc la Bruxelles.

“Proiectul în sine reprezintă o vizualizare foarte bună a ceea ce determină interdependența și interconexiunea noastră reciprocă”, a adăugat cancelarul.

Concepția „One Belt, One Road” este o inițiativă internațională a Chinei de perfecționare a actualelor și crearea unor noi rute comerciale și de transport, care vor conecta peste 60 de țări din Asia Centrală, Europa și Africa, contribuind la dezvoltarea relațiilor comerciale între ele și China. Ideea formării unei centuri economice a Căii Mătăsii a fost înaintată de Xi Jinping, fiind enunțat în premieră în cadrul unei vizite la Astana, Kazahstan, în septembrie 2013.

Sâmbătă trecută, în cadrul unei vizite în Italia, Xi Jinping a semnat cu premierul italian, Giuseppe Conte, un tratat prin care Italia devine prima țară din G7 care se alătură proiectului "Noul Drum al Mătăsii".

Tagurile:
rol, ue, Noua Cale a Mătăsii, Merkel
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei