23:49 25 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.87
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.67
Theresa May

Marea Britanie - Theresa May a anunțat când va demisiona din funcția de prim-ministru

© AFP 2019 / Matt Dunham
În lume
Sa primesc un link scurt
130 0 0

Premierul britanic, Theresa May, a declarat că va demisiona după realizarea Brexitului, lăsând alt lider să continue a doua etapă de negocieri cu UE.

CHIȘINĂU, 28 mart – Sputnik. Prim-ministrul al Marii Britanii, Theresa May, a declarat că va demisiona imediat ce va avea loc Brexit. Anunțul a fost făcut după întrevederea cu membrii comitetului director al Partidului Conservator.

Potrivit ei, în perioada celei de-a doua etapă de negocieri cu Uniunea Europeană va fi nevoie de o nouă abordare și un nou lider. Premierul a promis că nu se va opune acestui lucru.

“Avem nevoie să adoptăm acordul și să realizăm Brexit. Sunt gata să renunț la activitatea mai devreme decât am planificat dacă acest lucru îl cer interesele țării și partidului nostru”, a spus May.

Așa-numita a doua etapă de negocieri trebuie să înceapă până la finalizarea etapei de ieșire a Marea Britanii din UE. Aceasta urmează să formeze sistemul de relații între Marea Britanie și Europa în mai multe de domenii.

Luni, guvernul Marii Britanii a prezentat parlamentului un document care confirmă amânarea Brexit.

Inițial Brexit a fost fixat pentru 29 martie a anului curent. Săptămâna trecută May a solicitat UE să amâne data Brexit pe 30 iunie. Șefii statelor UE au adoptat pe 21 martie două scenarii ai amânării Brexit. Până la 22 mai, în cazul care acordul pentru ieșirea țării din UE va fi aprobat de parlamentul britanic sau până pe 12 aprilie, în cazul în care parlamentul nu va oferi un vot pozitiv. Președintele Consiliului European a declarat că 12 aprilie, reprezintă momentul cheie pentru decizia Londrei de participare sau neparticipare la europarlamentare.

Tematic

Brexit, scenariu şoc: 11 miniştri vor demisia Theresei May - ce urmează
Avertisment Post-Brexit: Cetăţenii europeni din UK, pe punctul de a-şi pierde drepturile
Tagurile:
prim-mistru, functie, Demisie, anunt, Theresa May, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei