23:42 25 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.03
  • USD17.87
  • RUB0.28
  • RON4.21
  • UAH0.67
Mike Pompeo

Statele Unite vor cheltui o jumătate de miliard de dolari pentru înlăturarea lui Maduro

© AP Photo / Andrew Harnik
În lume
Sa primesc un link scurt
98 0 0

Statele Unite intenționează să cheltuie peste o jumătate de miliard de dolari pentru răsturnarea guvernului lui Nicolas Maduro.

CHIȘINĂU, 29 mart – Sputnik. Administrația SUA intenționează să cheltuie până la 500 milioane de dolari pentru răsturnarea actualului regim din Venezuela, a declarat secretarul de stat, Mike Pompeo.

"Proiectul de lege a bugetului solicită noi atribuții pentru susținerea transformărilor democratice în Venezuela, inclusiv transferarea a până la 500 milioane dolari pe conturile destinate ajutorului extern", se spune în notele lui Pompeo oferite congresului american.

În afară de aceasta, oficialul a declarat că prioritar pentru bugetul Statelor Unite este combaterea influenței nocive a Rusiei.

Ieri, Pompeo a vorbit la ședința comisiei pentru asignațiuni a Camerei Reprezentanților, în cadrul căreia a justificat noile solicitări ale administrației lui Trump pentru noul an fiscal.

Acestea presupun reducerea finanțării programelor Departamentului de Stat cu 20 la sută, însă, cel mai probabil, congresul nu va accepta o astfel de reducere a cheltuielilor.

Tematic

Rusia: Serghei Lavrov s-a întâlnit cu reprezentanții marilor companii din SUA
Pompeo a declarat că SUA își doresc relații bune cu Rusia
Tagurile:
inlaturare, Nicolas Maduro, Venezuela, dolari, miliard, Mike Pompeo, SUA
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei