06:44 07 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Alegeri în Ucraina

Alegeri în Ucraina: Rezultate exit-poll - cine trece în turul doi

© Sputnik / Stringer
În lume
Sa primesc un link scurt
124810

Au fost făcute publice primele rezultate ale exit-poll-ului după închiderea secțiilor de votare.

CHIȘINĂU, 31 mart - Sputnik. Potrivit rezultatelor exit-poll, realizat la comanda posturilor de televiziune 112 și NewsOne, favoritul cursei este Volodimir Zelinksi - cu 30,7 la sută, fiind urmat de Petro Poroșenko - 18,6 la sută, iar pe locul trei se poziționează Iulia Timoșenko cu 13,9 la sută.

Potrivit sondajului exit-poll, realizat la comanda postului de televiziune 1+1, Zelenski acumulează 30,1 la sută, Poroșenko – 18,5 la sută, iar Timoșenko – 14 la sută.

”Exit-poll-urile, care anunță trecere lui Petro Poroșenko în turul doi, conform aprecierilor și studiilor noastre, nu corespund realității. E un exit-poll realizat la comandă, manipulatoriu... E un lucru cu totul manipulator și lipsit de onestitate... Aceste exit-poll-uri sunt îndreptate spre dezorganizarea echipei noastre și spre capacitatea de a apăra rezultatele alegerilor, a declarat Timoșenko în cadrul unui briefing, imediat ce au fost anunțate primele cifre ale sondajelor de la urnele de vot.

În cazul în care niciunul dintre candidași nu va acumula peste 50% din numărul de voturi, atunci va fi organizat turul doi al alegerilor prezidențiale care ar urma să aibă loc pe 21 aprilie.

Tematic

Alegerile prezidențiale din Ucraina, în imagini - Reportaj Foto
Alegeri prezidențiale în Ucraina: Iată cum votează alegătorii în Kiev - Video
Alegeri prezidențiale în Ucraina: Cine sunt favoriții
Tagurile:
turul doi, exit-poll, rezultate alegeri


Știrile Zilei