16:22 18 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.22
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.25
  • UAH0.67
Brexit

Brexit: Declarație - Marea Britanie mai are încă trei opțiuni de urmat

CC0 / Pixabay / daniel_diaz_bardillo
În lume
Sa primesc un link scurt
121 0 0

Michel Barnier, negociatorul șef al Uniunii Europene a declarat că retragerea Regatului Unit din UE fără nici un acord este tot mai probabilă.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Barnier a declarat, la tratativele pentru Brexit, că în ultimele zile un scenariu fără acord a devenit mai plauzibil, dar că încă mai există speranța evitării acestuia.

Potrivit declarațiilor făcute de negociatorul șef al Uniunii Europene, Bruxelles-ul este dispus să accepte rămânerea britanicilor într-o uniune vamală sau într-o relație similară celei pe care UE o are cu Norvegia.

Regatul Unit are, astfel, potrivit lui Barnier, trei opțiuni înainte de 12 aprilie 2019, data ieșirii din UE. Aceste opțiuni vin după ce parlamentul de la Londra a respins toate alternativele la acordul negociat de premierul Theresa May.

Opțiunile pe care Regatul Unit le are sunt: să accepte acordul, să se retragă fără nici un fel de acord sau să solicite o amânare de lungă durată a Brexit-ului, informează agerpres.ro

Cea de-a treia opțiune ar presupune organizarea de alegeri europarlamentare în Regatul Unit în mai, a mai precizat negociatorul șef al UE.

Tematic

Theresa May, gata să demisioneze - Parlamentul britanic respinge 8 variante de Brexit
Deputații britanici au respins „Acordul Brexit” a treia oară - Ce urmează
Tagurile:
declaratie, Brexit, Marea Britanie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei