22:07 15 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.71
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.71
Brexit

Reprezentanul Uniunii Europene: „Nu există condiții politice pentru anularea Brexit”

CC0 / Pixabay / Elionas2
În lume
Sa primesc un link scurt
103 0 0

Nu există nicio condiție politică pentru anularea ieșirii Marii Britanii din comunitatea europeană, consideră negociatorul din partea UE pentru Brexit, Michel Barnier.

CHIȘINĂU, 2 apr – Sputnik. Principalul negociator din partea Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat agenției RIA Novosti că nu întrevede niciun fel de condiții politice pentru anularea procesului ieșirii Marii Britanii din UE.

Marți, Barnier a declarat că în cazul în care Marea Britanie nu va aproba un acord pentru Brexit în următoarele zile, atunci rămân două posibile variante ale evoluției evenimentelor: ieșirea din comunitatea europeană fără un acord sau solicitarea amânării datei Brexit.

În același timp, președintele Consiliului UE, Donald Tusk, a menționat și posibilitatea retragerea activării articolului 50, adică anularea Brexit.

Decizia cu privire la amânarea datei Brexit poate fi luată de cei 27 membri ai Uniunii Europene, la solicitarea Marii Britanii. O astfel de decizie poate fi aprobată doar în unanimitate. Deocamdată, Marea Britanie a primit o amânare până pe 12 aprilie.

În cazul în care majoritatea deputaților britanici ar fi aprobat acordul pentru Brexit, procesul ieșirii țării din UE ar fi prelungit până pe 22 mai.

Tematic

Theresa May, gata să demisioneze - Parlamentul britanic respinge 8 variante de Brexit
Deputații britanici au respins „Acordul Brexit” a treia oară - Ce urmează
Tagurile:
reprezentant, declaratie, Brexit, Uniunea Europeana, Marea Britanie


Știrile Zilei