16:31 18 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.22
  • USD17.88
  • RUB0.28
  • RON4.25
  • UAH0.67
München, Germania

Moldoveni în Germania: Noi locuri de muncă - salarii de 3 mii de euro

© Sputnik / Владимир Федоренко
În lume
Sa primesc un link scurt
529530

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) informează că angajatorii din Germania oferă, prin intermediul EURES România, mai multe locuri de muncă pentru care este nevoie de români. Domeniile cel mai bine plătite.

Potrivit comunicatului AMOFM, angajatorii din Germania oferă, prin intermediul EURES România, 91 de locuri de muncă, cele mai multe pentru operator spălări industriale (15 posturi), manipulant bagaj/marfă (11) sau şoferi de camion (10).

De asemenea, se mai caută lucrători cu cetățenie română pentru posturile de grădinar (7 posturi), specialist siguranţă transport pe calea ferată şi inspector tehnic de tren (câte 7 posturi), măcelar (5), personal servire (4), şofer de autobuz, marinar, operator maşini CNC, personal întâmpinare oaspeţi, bucătar, specialist restaurant, personal gastronomia de sistem (câte 2 posturi), comandant de navă, cusător, mecanic maşini industriale, tehnician electronică, tâmplar, tehnician sondaje topografice, tehnician aparate şi sisteme electronice, croitor decoraţiuni, mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare, cameristă/roomboy, recepţioner (câte un post).

Contractele de muncă pot avea durată determinată, de 6 – 12 luni, sau pot fi permanente.

Salariile cele mai mari sunt oferite pentru postul de mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare (3.000 de euro brut/lună), postul de tehnician sondaje topografice (2.000 – 2.500 de euro brut/lună), posturile de şofer camion pe distanţe scurte/lungi (2.430 de euro brut/lună), postul de recepţioner (2.000 – 2.300 de euro brut/lună), posturile de şofer de autobuz (2.237 de euro brut/lună).

Pentru ocuparea acestor posturi vacante se solicită experienţă şi/sau calificare în domeniu, precum şi cunoştinţe bune/foarte bune de limbă germană şi/sau de limbă engleză. Persoanele interesate pot consulta ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul Eures îi poate îndruma, precizează ANOFM.

Tematic

Drepturile moldovenilor din Germania - E necesar să ştiţi asta despre contractele de muncă
Moldovenii din Germania: Meseriile şi regiunile cu cel mai mare salariu minim în 2019
Tagurile:
Moldoveni în Germania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei