12:16 14 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.59
  • RUB0.27
  • RON4.08
  • UAH0.72
Brexit

Perioada „post-Brexit”: Cetăţenii europeni, avertizaţi cu privire la mai multe probleme

CC0 / Pixabay / DasWortgewand
În lume
Sa primesc un link scurt
391 0 0

O organizaţie din sectorul închirierilor din Marea Britanie avertizează că cetățenii europeni se vor confrunta cu probleme în închirierea de locuințe private după Brexit.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Potrivit Asociației proprietarilor rezidențiali (RLA), din Regatul Unit, cauza dificultăților este faptul că guvernul nu a publicat niciun ghid pentru proprietari referitor la consecinţele Brexit privind dreptul de închiriere, relatează lettingagenttoday.co.uk

Potrivit noului sistem, agenţiile de închiriere și proprietarii vor fi responsabili de verificarea statutului de imigrant al chiriaşilor lor, putând fi pasibili de urmărire penală dacă știu sau au „motive întemeiate să creadă” că proprietatea pe care o închiriază este ocupată de cineva care nu are dreptul de închiriere în Marea Britanie.

Având în vedere că două treimi dintre cetățenii europeni din Marea Britanie locuiesc în locuințe private închiriate, RLA afirmă că este îngrijorată de faptul că proprietarii nu au primit nicio îndrumare specifică privind statutul acestora.

Luna trecută, un judecător al Înaltei Curți a decis că noul sistem privind „Dreptul de închiriere” încalcă Convenția Europeană a Drepturilor Omului, întrucât conduce la discriminarea cetăţenilor din afara Regatului Unit, care au drept de închiriere.

Studiul cel mai recent al RLA sugerează că aproximativ o cincime dintre proprietarii britanici sunt mai puțin dispuşi să închirieze cetăţenilor din UE sau din Spațiul Economic European ca urmare a noului sistem privind dreptul de închiriere, cifră care, după cum avertizează organizaţia, ar putea să o crească după Brexit.

„Proprietarii nu sunt polițiști de frontieră și nu se poate aștepta ca aceştia să știe cine are și cine nu are dreptul să trăiască aici. Guvernul trebuie să publice îndrumări clare și practice pentru proprietari cu privire la implicațiile pe care le va avea Brexit privind persoanele care vor putea sau nu închiria”, a explicat David Smith, directorul de politici al asociației.

Tematic

Ultima oră: Nu va mai fi o amânare a Brexit – Iată care este termenul limită
Avertizare „post-Brexit” - Aceşti cetăţeni europeni se vor confrunta cu mari probleme
Tagurile:
probleme, cetateni europeni, Marea Britanie, Uniunea Europeana


Știrile Zilei