00:28 20 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Theresa May

Brexit: Marea Britanie nu va putea ieși din UE fără un acord

© REUTERS / UK Parliament / Mark Duffy
În lume
Sa primesc un link scurt
Brexit - Marea Britanie vrea să iasă din UE (43)
147 0 0

Regina a ratificat proiectul de lege aprobat de cele două camere ale parlamentului britanic prin care este interzisă ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Proiectul de lege care obligă guvernul Marii Britanii să ceară amânarea Brexit, pentru a evita ieșirea din Uniunea Europeană fără acord, a fost aprobat de regină și a devenit lege, a anunțat Camera Comunelor parlamentului britanic pe Twitter.

Luni, proiectul a fost aprobat de camera lorzilor, după care a primit aprobarea finală a camerei comunelor.

Document a fost pregătit de un grup de deputați din Camera Inferioară a Parlamentului, format din reprezentanți ai mai multor partide, în frunte cu laburistul Yvette Cooper și conservatorul Oliver Letwin. În opinia lor, legea va permite evitarea în ultima clipă a ieșirea țării din UE fără vreun acord.

Documentul îi oferă prim-ministrului Theresa May dreptul de a stabili perioada pentru care poate fi amânat Brexit. Anterior, premierul a declarat că îi va cere Uniunii Europene să amâne termenul limită de pe 12 aprilie pentru o altă dată.

Totuși, parlamentarii au considerat că este necesară să se asigurare că vor putea evita un Brexit fără un acord.

Guvernul britanic s-a pronunțat împotriva acestui proiect, care ar limita spațiul de manevră al șefului guvernului în negocieri cu Uniunea Europeană.

Тема:
Brexit - Marea Britanie vrea să iasă din UE (43)

Tematic

Perioada „post-Brexit”: Cetăţenii europeni, avertizaţi cu privire la mai multe probleme
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei